//
je bent aan het lezen...
Online video, Tips

Tips: Klanten binden met behulp van online video

Gebruik je al video om in contact te komen met klanten en prospects? Het gebruik van video zal de communicatie en de samenwerking met de klant verbeteren en kan ook  helpen met het ondersteunen om nieuwe business/sales te genereren.

In deze post zullen verschillende, zeer interessante mogelijkheden aan bod komen om met klanten in interactie te komen met behulp van verschillende vormen van online video.

Een gids van A-Z voor het gebruik van video

#1: FaceTime van Apple

Apple’s Facetime heeft een belangrijke nieuwe optie voor video-oproepen. Op een Mac, iPhone en iPad2U kunt gebruik maken van FaceTime. Bedrijven zoals Salesforce.com hebben plannen om Facetime te gebruiken als een manier om klanten face-to-face te voorzien van ondersteuning.

Sameer Patel van de Sovos Group zegt: “Of het nu voor klant- of medewerkercommunicatie is  … spraak, video, conferencing en virtuele bijeenkomsten zijn belangrijke ontwikkelingen in hoe organisaties kijken naar samenwerking.”

facetime

Laat je gezicht zien aan mensen en collega’s en klanten via Apple FaceTime.

#2: Achter de schermen

Ann Handley suggereert in haar boek ‘Content Rules‘ om video te gebruiken om te laten zien hoe het er achter de schermen uitziet in uw bedrijf. “Bedrijven kunnen laten zien wat er in hun dag-tot-dag wereld gebeurd en wat mensen normaal niet zien, maar waar ze misschien wel geïnteresseerd in zijn. Hoe zit het bijvoorbeeld met het volledige productie proces van een populair product? Iets dat voor jou of je bedrijf volledig alledaags lijkt, kan spannend en fris zijn voor je fans.”

#3: Case Studies

Wilt u uw publiek betrekken bij uw case-studies? Ga dan nadenken over het maken van een korte video. Niall Harbison heeft 10 van de Best Social Media Campagnes Video Case Studies voor u opgesomd. Wat op zal vallen n is dat de video’s niet lang hoeven te zijn om effectief te zijn. In feite gaat de regel soms op hoe korter hoe beter. Voorbeeld lengtes zijn 1:14, 1:37, 1:35, 0:59, 2:30,1:11, 4:43, 1:06 en 2:21.


Levi’s video is a great example of a short video, 59 seconds long and it says a lot!
#4: Dagboek-stijl Video

Een geweldig idee van Ann Handley, die suggereert dat een video in dagboek-stijl door met mensen of groepen mensen te praten met een camera korte en krachtige aanpak is. “Ze kunnen tips en trucs voor het gebruik van uw product aanbieden, beantwoorden algemene vragen, of een update geven over hoe uw bedrijf haar klanten helpt.”

#5: Email

E-mail lijkt een waardige bestemming voor een video. Ik weet niet hoe u daarover denkt, maar ik zou nieuwsgierig zijn om te klikken.

Een belangrijk aspect is het soort e-mailprogramma dat u gebruikt. E-mailprogramma’s die HTML-formaten ondersteunen zoals Microsoft Outlook of Mozilla Thunderbird zullen u toelaten om een videoclip te embedden. Terwijl bij andere web-based programma’s zoals Gmail of Yahoo dit niet kan. Hier wordt een oplossing gegeven.

#6: Facebook

Je zult nu waarschijnlijk wel gehoord hebben dat Facebook een goede plek is om een bedrijfsvideo te uploaden en te plaatsen. Echter, wat verschijnt in de nieuws feed van de gebruiker is afhankelijk van een aantal nieuws-feed optimalisatie factoren. Het goede nieuws is dat video zich een gebied bevindt dat steeds hoger scoort en daarmee een hogere kans heeft om in de nieuws feed te komen van de gebruiker.

social media examiner library
Mensen houden van het kijken naar video’s en het is daarom belangrijk om je videotheek up-to-date te houden.

Het kijken van video’s op Facebook groeit. De blog AllFacebook meldde onlangs:”Bijna 47 miljoen mensen in de VS keken video’s op Facebook in februari 2011. Dat zet Facebook op de vierde plaats op de comScore Video Metrix ranglijst,  twee plaatsen hoger  gerangschikt dan in januari.”

#7: Get Seen

get seen

Misschien wel een van de beste bronnen die er zijn op video gebied is Steve Garfield’s boek Get Seen: Online Video Secrets to Building Your Business Online.

Steve behandeld onderwerpen zoals het kiezen van een camera, gebruik van licht en geluid, video’s maken zonder een videocamera, opnemen en schieten, uploaden, live-uitzendingen en video-blogging.

Het boek geeft te veel waardevolle inzichten om hier allemaal te bespreken, maar dit een uitspraak die Steve later doet in zijn boek: “De revolutie van het opnemen van video is de mogelijkheid om delen vanaf het apparaat waar u het mee opneemt.”

#8: Enjoy!

Een uniek idee van Insite Motion Media: “Een video met creatieve prestaties van uw eigen personeel is een geweldige manier uw bedrijfscultuur promoten, zonder dat de kijker het gevoel heeft dat hij/zij naar een advertentie zit te kijken.”

#9: Interviews

Social Media Examiner’s oprichter Michael Stelzner interviewt iedere week verschillende social media experts. Interviews geven een goed beeld en zijn erg handig om een interview of onderwerp te introduceren.

Naast het feit dat mensen het leuk vinden om video te bekijken, zit er een volledige SEO factor achter die extreem belangrijk is. Forrester Research onderzocht dat “een website mét een video 53 keer meer kans heeft op een ranking in de eerste zoekpagina van Google dan dezelfde pagina zonder een video.”

# 10: Jing

Er zijn moment wanneer je iets wil laten zien aan iemand anders op een andere locatie. Hier zijn verschillende tools voor, waaronder Jing.

jing

Jing neemt 5 minuten op van wat je kan zien op je computer screen. Het is mogelijk om dit meteen de delen via allerlei kanalen zoals Twitter, email of blogs.

Jing heeft een geweldige gratis versie, maar om gebruik te maken van meer functies, zoals het opslaan van een MPEG-4 bestand, niet-gemerkte video’s, direct delen op YouTube en het opnemen via webcam moet je upgraden naar Jing Pro voor $14.95 per jaar.

#11: Top bedrijven

Wie zijn de top bedrijven of top personen in je industrie? Zou je een interview met hen kunnen regelen? Het benaderen van de top uit je industrie en een video interview met hen afnemen, is een perfecte mogelijkheid om in contact te komen met een ‘bekend’ persoon die gerespecteerd wordt in jouw industrie.

Indien je niet in de gelegenheid bent om een interview te doen, zou je kunnen overwegen om een video te nemen die je online hebt gevonden en deze te plaatsen in je blogpost om je standpunt of visie te ondersteunen.

Een  sleutel figuur associëren met je bedrijf, kan je helpen om hoger te komen in de zoekresultaten van Google.

#12: LinkedIn

LinkedIn Bedrijfspagina’s maakt het mogelijk voor bedrijven om een video toe te voegen voor ieder product of voor iedere dienst. Het is een geweldige optie om op deze bedrijfspagina een korte video te laten zien, wat ook een leuke concurrentie voordeel oplevert.

rypple

#13: Mini documentaire

Thomas Clifford introduceert 5 ingrediënten die belangrijk zijn voor de inhoud van een video met als basis een mini documentaire. Deze ingerdienten zijn de volgende: muziek, interview, live event: before, during, after.

#14: Nieuws en commentaar

Insite Motion Media stelt dat je video kan gebruiken om commentaar op relevant nieuws te bieden via de blog van uw bedrijf’s en andere sociale netwerk sites. Andere zullen zien dat je bewust bent van trends en andere belangrijke dingen binnen de branch.

#15: Outreach

Veel bedrijven posten ‘outreach’ video’s. Dit type video laat aspecten zien van buiten de alledaagse marketing. Het weerspiegelt de waarden van het (uw) merk. Twee uitstekende voorbeelden komen van Starbucks: What if we all cared enough to vote? and Starbucks Love Project Global Sing Along

#16: Product Tours

‘Product Tours’ zijn een perfecte manier om je klanten te vertellen over je bedrijf, bedrijfscultuur, producten en services. Als je een product levert dat webbased is, zal het niet veel kosten om een video te maken met daarin de meest belangrijke aspecten. Als je deze video’s goed maakt, kunnen product tours van een enorme waarde zijn.

#17: Qik

Qik is een mobiele applicatie dat gebruikers de mogelijkheid biedt om video direct online te streamen en te plaatsen. Gebruikers kunnen video’s direct uploaden naar Facebook, Twitter, YouTube en meer!

Bekijk een paar voorbeelden van Steve Garfield met Qik.

qik

Je kan Qik gebruiken om video vanaf je mobiele telefoon direct te streamen naar het internet.

#18: Gebruik je eigen stem

Ben je benieuwd hoe je klinkt op video? Jenny Lemmons Magic beweert dat je moet spreken op een normale manier en dat je niet moet proberen om de perfecte radiostem na te doen. Maak gebruik van goede microfoons en geluidsapparatuur, zodat je stem het beste klinkt.

#19: Skype

Skype introduceert hoge kwaliteit video bellen wat kan worden gedaan via de comptuter, iPhones, andere mobiele telefoons, iPod touche’s en iPad’s. Het is ook mogelijk om te bellen met groepen mensen. Een andere nuttige functie is screen sharing, waarbij je jouw scherm kan delen met bijvoorbeeld klanten en relaties op andere locaties.

#20: Training

Video’s zijn een leuke tool geworden om mee te trainen. Het is mogelijk om afstands-video’s te maken of om live sessies op te nemen welke geüpload kunnen worden voor anderen om later terug te kijken (trainen). Zoals het gaat bij de meeste vormen van training, is het meest effectief om ze in kleinere secties op te delen en te bewerken zodat de porties te verhapstukken zijn.

#21: Ustream

Ustream is een interactief platform dat gebruikt kan worden met behulp van een internet verbinding en een camera. Ustream: “Ustream uitzendingen hebben als inhoud grote politieke evenementen, conferenties, filmpremieres, talk show, sportevenementen, interactieve games en persoonlijke overwinningen”. Ustream kan ook gebruikt worden in samenhang met je zakelijke Facebook Pagina. Je kunt meer leren over Ustream op Facebook.

ustream

Ustream kan gebruikt worden voor het uitzenden van live-events.

#22: Vimeo

Twijfel je waar je je video moet plaatsen? Vimeo? YouTube? Set’s All Set schrijft over de voor- en nadelen van Vimeo en YouTube. De voordelen van Vimeo zijn: “goede kwaliteit, erg rustige uitstraling en laat de bezoekers langer op de pagina blijven.”.

#23: Internet TV

Social Media Examiner lanceerde Social Media Examiner TV met als presentator Mari Smith, op 7 augustus 2010. De fragmenten duren gemiddeld 7 tot 8.5 minuten. Het publiek kan vragen stellen door een ‘video-response’ te plaatsen. Video’s voegen iets persoonlijk toe en zijn een uitstekende manier om je publiek bij je activiteiten te betrekken.

#24: Externe communicatie

Insite Motion Media beveelt video aan voor externe communicatie:

  • Evenement deelname: wanneer je bedrijf zichzelf presenteert op een marketing gerelateerd evenement, maar hier video’s van.
  • Mededelingen: met als inhoud laten zien wat er voor het bedrijf op de kalender staat, en waar de mensen zich van bewust moeten zijn.
  • Gebruik video als ondersteuning voor de tekst in je blogberichten.

#25: YouTube

De voordelen van YouTube worden door Set’s All Set als volgt beschreven: “Ongelimiteerde HD-kwaliteit uploaden, bestanden kunnen 1GB zijn, het is een grotere community en heeft meer exposure.

#26: Zappos-stijl video beoordelingen

Het is waar dat Zappos, de online schoenenverkoper, bekend is van de video beoordelingen. Dat is een geweldig voorbeeld om te zelf mee aan de slag te gaan.

Zoals Mark Robertson schrijft, Zappos gebruikt video om “…sales te genereren. Zij gebruiken de video om de producten te beschrijven en te demonstreren. Dit gebeurt allemaal met eigen personeel, geen modellen of acteurs. De video hebben een verkoop impact van 6 tot 30%.

Veel succes en vooral veel plezier met het gebruiken van online video in je bedrijf. Heb je op- of aanmerkingen, laat ze dan gerust hier achter.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: