//
je bent aan het lezen...
Facebook, Leads, Marketing, ROI, Statistieken, Tips

Zakelijke Facebookpagina: Waar moet je aan denken? Analyseren!

In deze reeks van berichten over Facebook, en dan met name de zakelijke kant, wil ik een aantal zaken belichten die vanuit marketing overwegingen interessant kunnen zijn. Dit doe ik voornamelijk omdat er veel zoekopdrachten op mijn blog terecht komen die betrekking hebben op het zakelijke Facebookprofiel. Het vijfde en laatste deel gaat over het meten van resultaten.

Het meten van resultaten en deze analyseren is een fase waar iedere marketeer doorheen moet. Hieronder staan enkele resultaten genoemd waar je naar zou kunnen kijken als je je Facebookpagina gaat analyseren.

  1. Bereik: totale aantal fans, groepsleden en/of vrienden.
  2. Engagement: Level van engagement en het aantal conversaties met potentiële klanten en fans. Het ingebouwde statistiek programma van Facebook, Insights, laat je in één oogopslag zien wat de belangrijkste resultaten zijn met betrekking tot page views, berichten op je prikbord, discussie onderwerpen en hoe vaak je foto’s bekeken zijn. Erg handig!
  3. Facebook Grade: De marketing gerelateerde effectiviteit van je Facebookpagina, gemeten door middel van een cijfer. Ga naar http://facebook.grader.com om jouw pagina te laten beoordelen.
  4. Invloed op je sales funnel: Het aantal bezoekers dat op jouw website terecht komt via Facebook en vervolgens wordt omgezet in leads en klanten. Gebruik een statistisch marketing  programma om na te gaan wat je invloed is op jouw sales funnel.

Deze meet instrumenten kunnen je helpen om de ROI van Facebook te meten en geven je inzicht in hoe Facebook in de toekomst ook deel kan uitmaken van je inbound marketing strategie. Succes!

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: