//
je bent aan het lezen...
+1, Google, SEO, Tips

Het Google+ effect

Sociale netwerksites zijn de beste kanalen om je blog of website te promoten. Hiervan is Facebook (een van) de bekendste. Google Plus is de volgende in de rij. Het is een nieuw sociaal netwerk van Google en het zou wel eens een grote concurrent van Facebook kunnen worden.

De Facebook “like” button wordt gebruikt om blog’s, websites of zelfs een op zichzelfstaande post te promoten op Facebook. Als tegenhanger heeft Google de Google “+1” button ontwikkeld om direct dingen te delen op het Google plus profiel.

Google +1 wordt gezien als een goed concept voor SEO (Search Engine Optimazation). Als iemand van je vrienden de website aanbeveelt door op +1 te drukken, zal dit ook te zien zijn in de (organische) zoekresultaten!

Dit zal een enorme impact gaan hebben op SEO. Met je Google Plus profiel kun je ook je contacten aan elkaar linken in Facebook en Twitter (en Linkedin), waardoor je een enorm groot bereik krijgt om je website of blog te promoten.

Het grote voordeel van Google +1 is dat het jouw website zichtbaar maakt bij de zoekresultaten waardoor je pagerank zal stijgen. Hoe vaker jou pagina is beoordeeld met +1, hoe hoger de kans zal op een betere plaats binnen de zoekresultaten. Dit is het bewijs van de grote impact van Google +1 op page rank. Dus zorg ervoor dat mensen op jouw website of blog ook op +1 kunnen drukken. Get more social en wordt sneller gevonden door +1! Wat is jouw mening over Google Plus en de +1 button? Laat het hier horen!

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Het Google+ effect

  1. Slim van Google alles te integreren, ben wel beetje bang voor hun monopoliepositie als het zo doorgaat. Maar het houdt Facebook ook scherp, vooral dat cirkels concept van g is een aanrader voor fb

    Geplaatst door Rens Dietz | augustus 17, 2011, 15:51

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: