//
Wat drijft mij?

Inzicht in denkpatronen reikt veel verder dan menigeen denkt. Drijfveren bepalen in hoge mate hoe ik functioneer. Datgene wat mij drijft bepaalt namelijk mijn gedrag, mijn waarnemingen, mijn motivatie om dingen wel of niet te doen en de zaken waar ik graag energie aan geef.

Drijfveren

Perfectie
Ik streef altijd naar perfectie. Ik verwacht namelijk ook dat andere dat doen. Probeer altijd het beste eruit te halen. Kijk hierbij niet alleen wat je zelf kan, maar haal ook bij anderen eruit wat erin zit.

Vernieuwing en innovatie
Ik wil vooruit. Niet lang stil blijven staan bij behaalde resultaten. Het evalueren van verschillende zaken is natuurlijk goed, maar daarna snel de draad weer oppakken en vooruit kijken. Dat is mijn doel.

Leren
Je bent nooit te oud om te leren, dat is ook mijn motto. Ik kan mezelf nog op veel vlakken ontwikkelen. Op het moment dat je visie ontwikkelt waarmee je met verschillende personen kunt sparren over uiteenlopende onderwerpen, breng je jezelf naar een hoger niveau.

Samenwerken
Een doel bereik je nooit alleen. Ik ben er van overtuigd dat samenwerken een van de belangrijkste elementen is in het leven. Probeer niet zelf alles op te lossen. Kijk in je netwerk waar je mogelijkheden zitten.

Rollen

Controleur
Ik werk volgens een systematische aanpak. Ik ben kritisch en zorg dat alles binnen de afgesproken periode gebeurd. Verder streef ik naar zekerheid en ben ik ordelijk van nature. Ik houd van duidelijkheid.

Mentor
Door middel van coaching en begeleiding bijdragen aan een betere leef- en werkomgeving. Ik wil proberen het werk van anderen zo goed mogelijk te laten verlopen. Ik wil kwaliteit verbeteren.

Bestuurder
Ik plan dingen vooraf en stel hieraan ook doelen. Deze doelen moeten behaald worden alvorens ik verder kan met andere zaken. Gestructureerde planning is noodzakelijk voor het proces. Dit proces is universeel. Het kan zich bevinden in een profit- of non-profit organisatie, in ieder bedrijf moeten processen gestructureerd worden.

Producent / coördinator
Ik ben bereid verantwoordelijkheid te nemen. Deze verantwoordelijkheid moet wel gekoppeld worden aan vooruitgang. Ik onderhoud structuur en sturing in relatie tot het systeem en het proces.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: